The World Meteorological Organisation (WMO)
History
  Today  
Future Developments
  The Building  
The Surroundings
The Idea & The Design
Traditional Techniques
Working Environment
   




The Surroundings

The building, an elegant vessel of aluminium, glass and steel, seems to float above the surrounding parkland like a ferry on the lake.

Lake Geneva provides a superb backdrop to the new WMO Headquarters, situated between an industrial zone and the Botanical Gardens. The building creates a dynamic link through divergent architectural styles between these two areas of the city.

The work of WMO in highlighting the integration of climate, water, health, security and human activity is thus given a setting which is itself a triumph of ergonomics and efficiency—the application of science to the service of the world.